LIONSCLUB VUGHT `LES LUNETTES`

Nationaal Monument Kamp Vught – Fundraiser, audiotour voor kinderen

Nationaal Monument Kamp Vught – Fundraiser, audiotour voor kinderen

Op 3 maart a.s. organiseert Lionsclub ‘Les Lunettes’ een thema-avond in Nationaal Monument Kamp Vught. Tijdens een mooie, inspirerende avond, willen wij u kennis laten maken met de geschiedenis en activiteiten van het herinneringscentrum waarvan de opbrengst van de avond zal ten goede komen aan de ontwikkeling van een audiotour voor kinderen. U kunt deelnemen aan een exclusieve rondleiding over het buitenterrein van het museum. Tijdens deze rondleiding zal in het kamp gecomponeerde muziek ten gehore gebracht worden en fragmenten uit een in kamp Vught geschreven dagboek worden voorgelezen.

U zich aanmelden als deelnemer of sponsor
Deelname is €65,- per persoon. Prijs is inclusief gerechtjes & drankjes.
Meldt u zich op tijd aan voor deze bijzondere, geheel verzorgde avond. Het aantal deelnemers is beperkt.

Tijd: nog onbekend
Locatie: Nationaal Monument Kamp Vught

Naar ‘Fundraiser’ site


Expositie ‘Eten in oorlogstijd’

In de expositie ‘Eten in oorlogstijd’ komen uiteenlopende aspecten van voedsel uit de oorlog aan bod. Vijf bekende topkoks gingen de uitdaging aan om een gerecht te creëren met ingrediënten van toen. U ziet hen aan het werk in filmpjes in de expositie. Nationaal Monument Kamp Vught vroeg twee Vughtse culinair ondernemers; Michelin-sterrenkok John Kocken en bakker Jeroen Goossens om op een zelfde manier de uitdaging aan te gaan met recepten uit Kamp Vught en de oorlogstijd. Het resultaat kunt u proeven op de thema-avond waar wij verschillende gerechtjes van nu, met ingrediënten van toen aan u presenteren.

foto’s: Jan van de Ven


Audiotour voor Nationaal Monument Kamp Vught

Sinds 2017 biedt NM Kamp Vught een audiotour aan, aan de individuele volwassen bezoekers van het museum. In deze audiotour wordt op 20 luisterpunten, op aangrijpende wijze de geschiedenis van kamp Vught verteld. De historische feiten worden afgewisseld met interviews met oud-gevangenen, muziek en persoonlijke verhalen. Al snel na de introductie bleek de audiotour een enorm succes te zijn, dus het is een grote wens van het museum om ook een audiotour speciaal voor kinderen te ontwikkelen.

Naar ‘Fundraiser’ site


Klik op de afbeeldingen voor een leesbare versie


Mededeling

Tijdens deze avond worden boekenpakketten verkocht en liggen er lijsten van de Vughtse Wijnkoperij om in te tekenen voor 2 door hen geselecteerde wijnen.

Deze worden ter plekke afgerekend dmv een pinbetaling.